BU FİRMALAR AFİŞE EDİLMELİ

Kısa bir süre önce “Her Yerde İnegöl Mobilyası, Al sen de İnegöl Mobilyası” sloganıyla bir kampanya başlatıldı.

Çeşitli kurum ve kuruluşlar bu kampanya ya destek verdi vermeye de devam ediyor.

Bence İnegöl mobilyasının tanıtımından çok, şikayetleri asgariye indirmek için bazı yaptırımlara ihtiyacı var.

Yıllarca kol kırılır yen içinde kalır düşüncesiyle hareket edildi.

Şikayetler dikkate alınmadı.

Dikkate alınanlarda olumlu yönde sonuçlanmadan unutuldu.

Buyurun size bir örnek.

İnegöl de yetişmiş, İstanbul da ikamet eden, yapmış olduğu çalışmalarla, vermiş olduğu seminerlerle ve de yayınlamış olduğu kitaplarla ülkemizin tanınan bir ismi, mobilyasını İnegöl de üretim yapan bir firmadan alıyor.

Altı ay sonra aldığı mobilyanın masası bel veriyor. Firmaya bilgilendiriyor, ilgilenen yok.

Defalarca firmayı aramasına ve şikayetini söylemesine rağmen, aradan aylar ve hatta yıllar geçiyor, ne gelen var ne giden.

Birkaç tanıdığını devreye soktu, sonuç alamadı.

Aylar önce beni aradı, rahatsızlığını ve üzüntüsünü dile getirdi.

Mobilyacılar odasını aradım, bir yaptırımları olmadığını, firma yetkililerine durumu aktaracaklarını söylediler.

Netice alınamadı.

Mobilyacılık yapan ve uzun süre AK parti de görev yapmış bir siyasetçiyi aradım, durumu kendisine anlattım.

Ayıp oluyor dedim.

Oda bir şey yapmadı veya yapamadı.

Bu tür şikayetlere cevap verilemiyorsa, Bence yapılan tanıtımlar da, harcanan paralar da boşunadır.

Su ile dolu bardağın içine düşen başka bir madde, nasıl ki tüm bardağın içindekini içilemez hale getiriyorsa, sattığı malın arkasında durmayan firmalar da aynen böyledir.

Ve bütün İnegöl mobilyacılarına zarar vermektedir.

Ya ticaret odası, ya mobilyacılar odası, ya mobilyum yönetimi, ya da  İMOS yetkilileri bu tür şikayetleri bir an önce çözüme kavuşturmalıdır.

Kırılan kol, yen içinde kalmamalı. Bu tür firmalar ibreti alem olsun diye afişe edilmelidir.

Mehmet Hanefi YILDIRIM

Mehmet Hanefi Yıldırım kimdir ? Aslen Trabzonludur.1952 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu Kars’ta, Ortaokulu İstanbul Bilir Koleji’nde, liseyi ise Kars Alparslan Lisesi’nde bitirdi.  Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin“ Medya ve İletişim” ve “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümlerinden mezun oldu. 1974 yılında Kars’ta günlük yayın yapan Ekinci gazetesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1979 yılının ortalarına doğru Kars’tan ayrılarak İnegöl’e yerleşti.  1984 yılı Kasım ayında günlük yayın yapmak üzere Yıldırım gazetesini çıkarmaya başladı. 31 yıl kesintisiz Sorumlu Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. 2015 yılının sonlarına doğru gazeteyi devretti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “Anadolu Basınını Özendirme” yarışmalarında 1985, 1988, 1989,1990 ve 2011 yıllarında fıkra ve makale dallarında birincilik ödülleri aldı. Alman Kültür Bakanlığı tarafından 1996 yılında Anadolu basınını temsil etmek üzere Almanya’ya davet edildi. Merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliği Genel sekreterliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.  2021 yılında Medya Yıldırım adlı sosyal medya sitesini kurarak, basın hayatına yeniden döndü. Yerel televizyonlarda, sosyal ve siyasi söyleşi programları yaptı, yapmaya da devam ediyor. Halen Bursa Kent Konseyi başkan vekili olarak görev yapmakta, 16 yıldır İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürütmekte. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi, evli ve iki çocuk babasıdır.

BU FİRMALAR AFİŞE EDİLMELİ” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir