COVİT 19 VE İNEGÖL

COVİT 19 VE İNEGÖL

Geçtiğimiz gün İnegöl Kafkas Folklör ve Kültür derneğinin girişimleri ile sivil toplum örgütlerinin davet edildiği bir toplantı yapıldı.

Toplantının amacı, İnegöl de, Covit 19 virüsünün ciddi bir artış göstermesine ilişkin dikkat çekmek ve gerekli tedbirleri almak idi.

Toplantıya başta Kaymakam, Belediye başkanı, emniyet müdürü, jandarma komutanı, sağlık müdürü olmak üzere mülki erkan ve birçok sivil toplum örgütü katıldı.

Açılış konuşmasını İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş yaptı.

Konuşmasında, İnegöl de virüs nedeni ile hasta sayısında ciddi bir artışın olduğunu, bunun da İnegöl için endişe verici boyutlara ulaştığını, dernek olarak bu konuda ne yapılması gerekirse her şeye hazır olduklarını söyledi.

Mikrofonu Kaymakam Şükrü Görücüye uzattı.

Kaymakam Görücü, Önemle ve ısrarla, sosyal mesafeye, maske takmaya ve hijyene uyulması gerekliliğine dikkat çekti.

Elde olan imkanları zorlayarak gerekli kontrol ve çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Bilhassa hemşeri derneklerinin bu konuda hassasiyet göstermelerini, düğün ve cenazelerde üç temel kurala uyulmasının şart olduğuna dikkat çekerek, bu konuda onların da sorumluluk alarak ellerini taşın altına sokmalarını istedi.

Kaymakam Görücü konuşmasından sonra toplantıya katılanlara söz verdi.

Bazı dernek yöneticileri ve başkanları da aynı konulara değindi.

Bende, verilen bu mesajların yeterli olmadığına değinerek, idarecilerin inisiyatif kullanmalarına, bu nedenle de çok ciddi denetim ve cezai müeyyide uygulanması gerektiğine dikkat çektim.

Para cezasının bir yaptırım olduğunu ve kurallara uymayanlara para cezası kesilmesi halinde caydırıcı olabileceğini anlattım.

Kolluk kuvvetlerinin bu işi tam manasıyla yapmadığına değindim.

Bu konuşmam üzerine yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Şükrü Görücü ye bilgi veren Emniyet müdürümüz, rakamlarla bu güne kadar kaç yere denetim yaptıklarını ve kaç kişiye ceza kestiklerini açıkladı.

Bu çalışmalar yeterli mi idi, elbette ki hayır.

Eğer yeterli olsa idi, hasta sayısında bu kadar artış olmaz idi.

Kaymakamımıza, Emniyet müdürümüze ve Jandarma Komutanımıza yüklenmekte çok ta haklı sayılmazdım.

Şu bir gerçek ki;

Tabir yerinde ise yağ var, un var, şeker var, bunlar hazır olursa helva yapılır, bunlardan biri eksik olursa, helva yapılması mümkün değildir.

İnegöl ilçe statüsünde olduğu için maalesef emniyet ve jandarma teşkilatlarımız kadro konusunda sınırlı. Yani helva yapacak nitelikte değiliz.

Ben bu konuşmayı yaparken, VERMEYİNCE MABUT, NEYLESİN SULTAN MAHMUT sözündeki gibi, elde olan ekiple ancak bu kadar hizmet yapılır diye düşünemedim.

Ve kolluk kuvvetlerinin yeterince görevlerini yapmadıklarına dikkat çektiğim için üzüldüm.

Kaymakam Şükrü Görücü nün, Emniyet teşkilatımız ve Jandarma komutanlığının ellerindeki az kadroya rağmen çok ciddi hizmet verdikleri yadsınamaz.

Sorun İnegöl ün konumundan ve nüfusundan kaynaklanmakta, bunun çözümü de iktidar partisi mensuplarının elindedir.

İktidar partisinin mensupları, İnegöl ü il yaptıramıyorlarsa, hiç olmazsa yıllardan beri söylediğim gibi, İNEGÖL ÖZEL STATÜLÜ BİR İLÇE KONUMUNA GETİRİLMELİ, bunun içinde çok büyük gayret göstermelidirler.

Bu nedenle de;

Sorumluluk bilinci ile hareket eden BİR İLÇE BAŞKANINA

Herkese gülücük dağıtan Başkan yerine, Ankara yı harekete geçirecek, eylem ve söylemde bulunan CESUR BİR BELEDİYE BAŞKANINA

Her gördüğü Bakanla ve de Cumhurbaşkanı ile görüşmelerini resmetmek yerine, İnegöl için ne yaptığını ve neler yapmayı planladığını anlatan İNEGÖL AŞIĞI BİR MİLLETVEKİLİNE ihtiyaç vardır.

Yoksa İnegöl de yaşayan insanlar olarak “ Şimdi bana kaybolan yıllarımı geri verseler” diye çok haykırırız.

Mehmet Hanefi YILDIRIM

Mehmet Hanefi Yıldırım kimdir ? Aslen Trabzonludur.1952 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu Kars’ta, Ortaokulu İstanbul Bilir Koleji’nde, liseyi ise Kars Alparslan Lisesi’nde bitirdi.  Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin“ Medya ve İletişim” ve “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümlerinden mezun oldu. 1974 yılında Kars’ta günlük yayın yapan Ekinci gazetesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1979 yılının ortalarına doğru Kars’tan ayrılarak İnegöl’e yerleşti.  1984 yılı Kasım ayında günlük yayın yapmak üzere Yıldırım gazetesini çıkarmaya başladı. 31 yıl kesintisiz Sorumlu Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. 2015 yılının sonlarına doğru gazeteyi devretti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “Anadolu Basınını Özendirme” yarışmalarında 1985, 1988, 1989,1990 ve 2011 yıllarında fıkra ve makale dallarında birincilik ödülleri aldı. Alman Kültür Bakanlığı tarafından 1996 yılında Anadolu basınını temsil etmek üzere Almanya’ya davet edildi. Merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliği Genel sekreterliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.  2021 yılında Medya Yıldırım adlı sosyal medya sitesini kurarak, basın hayatına yeniden döndü. Yerel televizyonlarda, sosyal ve siyasi söyleşi programları yaptı, yapmaya da devam ediyor. Halen Bursa Kent Konseyi başkan vekili olarak görev yapmakta, 16 yıldır İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürütmekte. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir