DOĞANBEY TOKİ KONUTLARI

İnsan, bulunmuş olduğu makam itibarı ile, sorumluluk hissetmiyor, empati duygusundan yoksun, sırf muhalefet olsun diye söz söylüyorsa,

Böyle insanlara sarhoşun mektubu okunmaz derler.

Siyasetçi için en kolay iş,  muhalefette iken hesapsız kitapsız söz söyleyerek, aklınca bilgiçlik taslamak,

olmayacak duaya amin demek.

Hangi siyasetçiye veya Bursa da oturan kime sorarsanız sorun, Doğan bey TOKİ konutlarının Bursa ya yakışmadığını söyler.

Ama aklı başında hiç kimse, Doğan bey konutlarında yaşayan insanlar mağdur edilmeden bu yapıların bu halde kalmaması gerekir demez, diyemez.

Yani yıkılmalıdır dememeli.

Bekara karı boşamak kolaydır.

Söyleme bakar mısınız hem oturan insanlar mağdur edilmeyecek ve hem de yapılar bu halde kalmamalı.

Allah Allah hem yirmi beş kuruş, hem de şoför mahalli,

Nasıl olacak bu iş?

Bu soru cevapsız.

Bana göre yıkmakla bu iş olmayacağına göre;

Yapılacak olan tek iş,  bu binaların çevresini olabildiğince açmak, park bahçe ve ağaçlandırma ile çok güzel hale getirmek.

Çirkin görüntüyü güzel görüntülerle perdelemek.

Sanıyorum Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ın bu bölge için çok güzel projeleri var.

Yıkalım demek kolay, yıkılmalı diye düşünen siyasetçiler empati yaptılar mı?

Hiç orada oturan insanların fikirlerini sordular mı.

Kendilerini onların yerine koydular mı

Ve dahası, unutulmamalı ki;

Şairin ifadesiyle “ Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir

                                Onu el çolpa herifler de emin ol becerir”

Mesele tekerlek kırıldıktan sonra yapıcı yol göstermek, gerisi laf ı güzaf.

Mehmet Hanefi YILDIRIM

Mehmet Hanefi Yıldırım kimdir ? Aslen Trabzonludur.1952 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu Kars’ta, Ortaokulu İstanbul Bilir Koleji’nde, liseyi ise Kars Alparslan Lisesi’nde bitirdi.  Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin“ Medya ve İletişim” ve “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümlerinden mezun oldu. 1974 yılında Kars’ta günlük yayın yapan Ekinci gazetesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1979 yılının ortalarına doğru Kars’tan ayrılarak İnegöl’e yerleşti.  1984 yılı Kasım ayında günlük yayın yapmak üzere Yıldırım gazetesini çıkarmaya başladı. 31 yıl kesintisiz Sorumlu Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. 2015 yılının sonlarına doğru gazeteyi devretti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “Anadolu Basınını Özendirme” yarışmalarında 1985, 1988, 1989,1990 ve 2011 yıllarında fıkra ve makale dallarında birincilik ödülleri aldı. Alman Kültür Bakanlığı tarafından 1996 yılında Anadolu basınını temsil etmek üzere Almanya’ya davet edildi. Merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliği Genel sekreterliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.  2021 yılında Medya Yıldırım adlı sosyal medya sitesini kurarak, basın hayatına yeniden döndü. Yerel televizyonlarda, sosyal ve siyasi söyleşi programları yaptı, yapmaya da devam ediyor. Halen Bursa Kent Konseyi başkan vekili olarak görev yapmakta, 16 yıldır İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürütmekte. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir