GOOOLLL MU, OOLLLL MU

Çocukluk ve gençlik yıllarımda spora merakım vardı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramlarında kasa minder hareketlerinde ön sıra da, elit gurubunun başı idim.

Üniversite yıllarım da Zeytinburnu Şimşek sporda top koşturdum.

Çocukluk yıllarımda Fenerbahçe takımını tutardım.

Trabzonspor sahnede yerini alınca milliyetçilik damarım kabardı,

Trabzonsporlu oldum.

Ama hiçbir zaman fanatik olmadım, ya da olamadım.

Geçtiğimiz gün İnegöl sporun kongresi vardı. Centilmence bir yarış oldu.

Her iki aday da son iki hafta içerisinde öylesine bir hummalı çalışma içerisine girdiler ki, doğrusu gelişmeleri hayretle izledim.

Nedir bu futbol tutkusu, daha doğrusu hastalığı.

Topluma ne kazandırıyor, muasır medeniyet seviyesine yükselmemiz için ne gibi katkı sağlıyor.

Bir türlü aklım almıyor.

Merhum Necip Fazıl Kısakürek stadyumlara doluşan insanları kastederek, “Bu kadar insan gooolll diyeceğine ooolll deseler Türkiye nin kaderi değişecek.” diyordu.

Haksız da değil hani. “Gol” heyecanında birleştiğimiz, bütünleştiğimiz kadar, ülkenin menfaatleri doğrultusunda birleşebilseydik, sıkıntılarımızın birçoğundan kurtulurduk.

Hele futbol maçlarında sezon sonlarına doğru,” kader maçı” gibi bir deyim var ki, beni hayrete düşürüyor.

Keşke bu kader maçlarına yüklediğimiz anlamı, gösterdiğimiz heyecanı, bilgisayar teknolojisi için, yazılım programları için de gösterebilseydik.

Ve dahası, dün buğday ihraç eden bir ülke iken, neden bugün ithal eden bir ülke olduk, sorusunu kendimize sorar,  milli bir eziklikle yeniden diriliş adına kader maçımızı yapmak için kenetlenebilseydik.

Yani Gooolll demek yerine Ooollll diyebilsek…

Mehmet Hanefi YILDIRIM

Mehmet Hanefi Yıldırım kimdir ? Aslen Trabzonludur.1952 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu Kars’ta, Ortaokulu İstanbul Bilir Koleji’nde, liseyi ise Kars Alparslan Lisesi’nde bitirdi.  Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin“ Medya ve İletişim” ve “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümlerinden mezun oldu. 1974 yılında Kars’ta günlük yayın yapan Ekinci gazetesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1979 yılının ortalarına doğru Kars’tan ayrılarak İnegöl’e yerleşti.  1984 yılı Kasım ayında günlük yayın yapmak üzere Yıldırım gazetesini çıkarmaya başladı. 31 yıl kesintisiz Sorumlu Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. 2015 yılının sonlarına doğru gazeteyi devretti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “Anadolu Basınını Özendirme” yarışmalarında 1985, 1988, 1989,1990 ve 2011 yıllarında fıkra ve makale dallarında birincilik ödülleri aldı. Alman Kültür Bakanlığı tarafından 1996 yılında Anadolu basınını temsil etmek üzere Almanya’ya davet edildi. Merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliği Genel sekreterliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.  2021 yılında Medya Yıldırım adlı sosyal medya sitesini kurarak, basın hayatına yeniden döndü. Yerel televizyonlarda, sosyal ve siyasi söyleşi programları yaptı, yapmaya da devam ediyor. Halen Bursa Kent Konseyi başkan vekili olarak görev yapmakta, 16 yıldır İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürütmekte. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir