OBJEKTİF BAKMAK

Gelişmelere taraflı ve maksatlı değil de objektif bakabilsek.

Empati yaparak, Kendimizi onun yerine koyarak “biz olsak ne yapabilirdik” diye düşünebilsek.

Bu kadar zaman içerisinde birikmiş ve hatta kangren olmuş sorunları bir insan iki yılda nasıl çözer diyebilsek.

Gelişmeleri çok daha rahat görme imkanımız olacak.

İstiyoruz ki Bursa nın ulaşım sorunu anında çözülsün.

Trafik akışı rahatlasın, herkes evine ve işine rahatlıkla ve zaman kaybetmeden gitsin.

Dünyanın her yerinde insanlar aynı şeyi düşünür ama bu mümkün değildir.

30 yıllık 40 yıllık sorunun iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturulmasını beklemek doğru değil.

Alinur Aktaş ın elinde sihirli bir değnek yok.

Hele Alaattin in lambası hiç yok.

Hiçbir sıkıntının anında çözümü mümkün değildir.

Bursa da trafik sorununun zamanla daha iyi ye gideceğinin işaretlerini almaya başladık.

Bu sevindirici bir gelişmedir.

Dünya genelinde trafik sıkışıklığı hakkında istatistikler hazırlayan Hollanda merkezli bir şirketin verilerine göre;

Bursa, trafik sıkışıklığında dünya sıralamasında son iki yılda 141 kenti geride bırakıp, trafiği gün geçtikçe rahatlayan iller arasında yer aldı.

Bu gelişme küçümsenmemeli.

Alinur Aktaş ı kutluyorum.

Bilhassa mesainin başlama ve bitiş saatlerinde şehrin bir iki caddesinde, trafik sıkışıklığı giderilmemiş, daha doğrusu istediğimiz noktaya gelmemiş olsa da sanıyorum ki önümüzdeki aylar ve yıllar bu sorun da çözülecek.

Çünkü Başkan Aktaş ın kafasında, Bursa için yapılacak işler arasında ulaşım sorununun birinci sırada olduğunu biliyoruz.

Biraz sabır.

Mehmet Hanefi YILDIRIM

Mehmet Hanefi Yıldırım kimdir ? Aslen Trabzonludur.1952 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu Kars’ta, Ortaokulu İstanbul Bilir Koleji’nde, liseyi ise Kars Alparslan Lisesi’nde bitirdi.  Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin“ Medya ve İletişim” ve “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümlerinden mezun oldu. 1974 yılında Kars’ta günlük yayın yapan Ekinci gazetesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1979 yılının ortalarına doğru Kars’tan ayrılarak İnegöl’e yerleşti.  1984 yılı Kasım ayında günlük yayın yapmak üzere Yıldırım gazetesini çıkarmaya başladı. 31 yıl kesintisiz Sorumlu Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. 2015 yılının sonlarına doğru gazeteyi devretti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “Anadolu Basınını Özendirme” yarışmalarında 1985, 1988, 1989,1990 ve 2011 yıllarında fıkra ve makale dallarında birincilik ödülleri aldı. Alman Kültür Bakanlığı tarafından 1996 yılında Anadolu basınını temsil etmek üzere Almanya’ya davet edildi. Merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliği Genel sekreterliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.  2021 yılında Medya Yıldırım adlı sosyal medya sitesini kurarak, basın hayatına yeniden döndü. Yerel televizyonlarda, sosyal ve siyasi söyleşi programları yaptı, yapmaya da devam ediyor. Halen Bursa Kent Konseyi başkan vekili olarak görev yapmakta, 16 yıldır İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürütmekte. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir