İNEGÖL SAHİPSİZ İÇİM SIZLIYOR, İNEGÖL Ü SEVENLER NEREDE (4)

İnegöl sahipsizdir beyler sahipsiz.

İnegöl ü sevdiklerini iddia edenlerin birçoğu elini taşın altına koymaz.

Dedikodu yapar, sorunları sosyal medya da sulandırır, geyik muhabbeti ile günlerini geçirirler.

İnegöl ün sahibi olsaydı eğer,

İnegöl bu güne kadar çoktan il olmuştu. Geçmişi irdelemek, birilerini suçlamak bize bir şey kazandırmayacağına göre bundan sonra ne yapılmalı ona bakmalıyız.

Türkiye de birkaç yer var ki, bunlar kabuğunu kırmış çoktan il olmayı hak etmiştir.

Başta İnegöl olmak üzere, Alanya, Bandırma, İskenderun, Gebze, Tarsus, Çorlu, Akhisar, Siverek, Erciş, Polatlı, Nazilli, Manavgat, Ereğli ve daha birçok yer İl olmayı beklemektedir.

Görünen o ki, AK Parti iktidarının bu yerleri İl yapma gibi bir düşüncesi yok.

Kaderimize küsüp birilerinin lütfedip bizleri İl yapmasını beklemek yerine, bu ilçelerle irtibata geçip bir güç oluşturma yoluna gidilmelidir.

Bu hareketin bayraktarlığını İnegöl Ticaret odası yönetimi yapmalı, İl olmayı arzu eden İlçelerin Ticaret odaları yönetimi ile istişare edilmeli, harekete katılmak isteyenlerle sıkı iş birliğine gidilerek her ilçe kendi komitesini oluşturmalıdır.

Bu komiteler zaman zaman İnegöl e davet edilerek, çalışmalar hükumet yetkililerine duyurulmalı, beklentimiz açık açık dile getirilmelidir.

Bu çalışmalar neticesi,

İl olmayı başaramaz isek, b planını devreye sokup özel statülü ilçe olmak için mücadele verilmelidir.

İnegöl gibi birçok ilçe her yönü ile kendi göbeğini kendi kesecek güce sahiptir.

Harekete geçmek için daha ne bekleniyor?

Geçelim…

İnegöl ü sevdiklerini iddia edenler.

İnegöl e sahip olsalar dı eğer,

İnegöl ün şanına yakışır bir hükumet binamız olurdu.

Yaklaşık 40 yıl önce yapılan, her yanı ile dökülen, nerede ise her yıl bir sürü para harcanarak restore edilmeye çalışılan hükumet binamız, günün şartlarına cevap veremediği gibi nüfusu 400 bin lere dayanmakta olan bir yerleşim yerine de yakışmıyor.

Bir kentin gelişmişliğinin, hizmet alıp almadığının göstergelerinden biri de, iktidarın o yöreye yapmış oldukları hizmet ile ölçülür. İnegöl e gelen bir misafir hükümet konağına girdiğinde ne düşünür, bunu sizlerin sağduyusuna bırakıyorum.

Ve İnegöl ün sahibi var diye iddia edenlere soruyorum.

Bu bina İnegöl e yakışıyor mu?

Geçelim..

Yıllardan beri yapıldı yapılıyor derken, geçtiğimiz günler İnegöl Emniyet müdürlüğü binasının inşaatı ihale edildi.

Sevindirici bir durumdur.

Ama yeterli değildir. İnegöl ün çok acil karakol binalarına da ihtiyacı vardır.

Yıllardır kapalı olan müftülük binasının yanındaki eski merkez karakolunun yeniden hizmet vermeye başlaması doğru bir karar değildir.

Bu bina yıllar önce karakol olarak hizmet vermiş olabilir. Köprülerin altından çok sular akmış, zaman ve şartlar değişmiştir.

Hangi yönden bakarsanız bakın, bu bina karakol hizmeti vermeye müsait değildir.

İnegöl e mutlaka birkaç modern karakol binası yapılmalıdır.

Geçelim…

Koskoca İnegöl ün müftülük binasını gezip görmenizi isterim.

İnegöl ün sahibi olduğunu iddia edenlere soruyorum.

Müftülüğün hizmet verdiği bina, İnegöl e yakışıyor mu?

İnegöl ün acilen bir müftülük binasına ihtiyacı vardır. Yıllar önce yapılması düşünülen ve bir kısmının yapımına başlanan müftülük kompleksi mutlaka tamamlanmalıdır.

Gecelim…

Yarın son on yılda AK parti iktidarı İnegöl e hiç mi hizmet vermedi, sorusuna cevap vererek bu yazımı noktalayacağım.

Mehmet Hanefi YILDIRIM

Mehmet Hanefi Yıldırım kimdir ? Aslen Trabzonludur.1952 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu Kars’ta, Ortaokulu İstanbul Bilir Koleji’nde, liseyi ise Kars Alparslan Lisesi’nde bitirdi.  Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin“ Medya ve İletişim” ve “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümlerinden mezun oldu. 1974 yılında Kars’ta günlük yayın yapan Ekinci gazetesinde köşe yazarı olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1979 yılının ortalarına doğru Kars’tan ayrılarak İnegöl’e yerleşti.  1984 yılı Kasım ayında günlük yayın yapmak üzere Yıldırım gazetesini çıkarmaya başladı. 31 yıl kesintisiz Sorumlu Genel Yayın Müdürlüğü görevini üstlendi. 2015 yılının sonlarına doğru gazeteyi devretti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği “Anadolu Basınını Özendirme” yarışmalarında 1985, 1988, 1989,1990 ve 2011 yıllarında fıkra ve makale dallarında birincilik ödülleri aldı. Alman Kültür Bakanlığı tarafından 1996 yılında Anadolu basınını temsil etmek üzere Almanya’ya davet edildi. Merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliği Genel sekreterliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.  2021 yılında Medya Yıldırım adlı sosyal medya sitesini kurarak, basın hayatına yeniden döndü. Yerel televizyonlarda, sosyal ve siyasi söyleşi programları yaptı, yapmaya da devam ediyor. Halen Bursa Kent Konseyi başkan vekili olarak görev yapmakta, 16 yıldır İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yürütmekte. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir